Persbericht: ‘Goeie Mie’ in het nieuws

De horrorgeest van Goeie Mie dwaalt weer rond in Leiden

Leiden – Escaperoom071 opent in navolging van het grote succes van ‘Einsteins Madness’ en ‘Psycho’ haar derde escaperoom: ‘Goeie Mie’. Deze kamer is vernoemd naar de beruchte 19de-eeuwse Leidse gifmengster, Maria Swanenburg. Escaperoom spelers krijgen nu, ruim een eeuw later, de uitgelezen kans om het mysterie van Goeie Mie eigenhandig te beleven. Het doel is om in zestig minuten, in een afgesloten ruimte, verschillende raadsels op te lossen en zodoende Goeie Mie opnieuw achter slot en grendel te krijgen. De kamer is vanaf medio September geopend en is nu al te reserveren via de website.

In 2016 zijn ondernemers Tarik en Rachid Mensori, door passie voor puzzelspellen te combineren met gezonde ondernemingszucht, met Escaperoom071 gestart. Dit leverde met ‘Psycho’ en ‘Einsteins Madness’ twee kamers vol horror en opwinding op. Nu, twee jaar later en na doorslaand succes, is het aanbod uitgebreid met een derde kamer. De gebroeders Mensori, zelf in Leiden opgegroeid, brengen met ‘Goeie Mie’ een escaperoom ervaring die volledig bij de historie van de stad past.

Maria Swanenburg kreeg haar bijnaam ‘Goeie Mie’, omdat ze in Leiden bekend stond als weldoener voor ouderen en zieken. Nietsvermoedend werden haar bewonderaars één voor één slachtoffer van haar duistere gifmengsels. Haar motief was het opstrijken van erf- en levensverzekeringsgelden. Zo sloot zij levensverzekeringen af, om vervolgens haar onwetende slachtoffers om het leven te brengen. In 1883 kwamen haar sinistere praktijken aan het licht en betekende dit het einde van Goeie Mie. Na een lang vooronderzoek werd zij in 1885 uiteindelijk veroordeeld voor de laatste drie moorden en werd zij beschuldigd van in totaal 90 moorden. Hoe zij zo lang vrij heeft kunnen lopen, is  tot op heden een mysterie dat de inwoners van Leiden verbaast.

Anno 2017 speelt Escaperoom071 in op dit mysterie en geeft bezoekers nu de mogelijkheid om, in een Sherlock Holmes-achtige stijl, eigenhandig Goeie Mie opnieuw achter de tralies te stoppen. De kamer is nu al te reserveren op www.escaperoom071.nl.

ESCAPEROOM071 Leiden daagt je uit!

HET SPEL

Denk jij te kunnen ontsnappen uit het meest besproken spel van deze tijd.
Durf jij samen met jouw team opgesloten te zitten in een kamer? Een kamer die enkel pas van het slot gaat als het grote mysterie is opgelost binnen 60 minuten.

Ga samen op zoek naar aanwijzingen, los raadsels en puzzels op en wie weet ontrafelen jullie wel het mysterie.

Maak je klaar voor een spannend, uitdagend en vooral onvoorspelbaar spel.

DE SPELREGELS VAN ONZE ESCAPEROOMS IN LEIDEN

Kraak de puzzels samen met je familie, vrienden of collega’s

Personen

Afhankelijk van de escaperoom kunnen er 2 tot maximaal 6 personen gelijktijdig spelen

Leeftijd

Onze escaperooms zijn geschikt voor personen van 16 jaar en ouder, onder begeleiding zijn kinderen toegestaan

Aanwezig

Wij verwelkomen je graag minimaal 15 minuten voor de start zodat het spel kan worden uitgelegd

Speelduur

Je krijgt per kamer 60 minuten de tijd om de puzzels te kraken en de deuren te openen

DEZE BEDRIJVEN GINGEN U VOOR